A zase ta Austrálie aneb Výstava 2024

Hurá, léto je tady a s ním jak čas dovolených, tak také už tradiční fotografický výlet do Austrálie. Ani se mi nechce věřit, že letos je to už po osmé!?  

Opera, Harbour Bridge, Barvy Austrálie, …. To vše už bylo.

Proč si tentokrát nedat dobrou kávu dejme tomu „na pláži“?! Vždyť co k létu a dovolené patří více než právě pohoda, voda, pláž a sluníčko.


S blížícím se létem pro mě nastalo každoroční dilema, vlastně už taky tradiční. Výběr fotografií. Téma sice mám, jenže které fotografie a z kterých lokací vybrat?

Bude to snad Coogee Beach?


Nebo Byron Bay?


Jenže Batemans Bay má také krásné pláže!


A co teprve Maria Island!!!


A bude to ranní pláž s kouzelným východem sluncem nebo naopak večerní s měsícem nad oceánem? Pláž za deště či v záři slunečních paprsků?

Uf, sláva - vybráno, připraveno.


Snad tentokrát proběhne vše bez jakýchkoliv zádrhelů či nehod (viz např. Austrálie a KafKafe = letnítradice).

I když nějaký maličký příběh by možná neškodil. 😉

Žádné strachy, drobná komplikace se objevila v neděli 7.7. léta páně roku tohoto. A to se mi ty dvě sedmičky původně jevily jako šťastné a krásné datum.

Díky antibiotikům jsem se sice moc fit necítila, ale měla jsem s Gábinou domluvený termínu, ona v neděli 7.7. dopoledne svá krásná díla sundá a já odpoledne fotografie nainstaluji. Jak jednoduché. Takže „jde se“.  Díky „antibiotikové“ únavě jsem si tentokrát bohužel přála instalaci co nejrychleji zvládnout a být rychle zase doma. Proto jsem vyrazila se zavazadly plnými „australských pláží“ směr kavárna už těsně před polednem.

A příběh je tady! Ověšená zavazadly jsem vstoupila do kavárny a co myslíte, že mě čekalo za překvapeníčko?

Kdo hádal, že obrazy Gábiny Pachové stále zdobily kavárnu, získává bod.


Nevadí. Sedla jsem si, dala vynikající kafíčko a … a uvidím. Sice jsem se necítila úplně ve své kůži a kafíčkování jsem tím pádem v plánu vůbec neměla, ale co už s načatým odpolednem. Rozhodla jsem se, že chvíli posedím v příjemném prostředí u dobré kávy a v nejhorším se vrátím domů s taškami stále naplněnými Austrálií. A v pondělí holt proběhne druhé kolo – neboli zítra je také den.

Tak tak jsem stačila dát jeden max dva doušky kávy a Gabča se objevila doprovázena manželem co by posilou. Oba sršeli energií a humorem a doslova rychlostí blesku sundali obrázky. Tím pádem jsem v „cuku“ a dost možná i „letu“ měla stěny kavárny připraveny.

Oni měli hotovo a uháněli za dalšími závazky. No a já?

Mně nezbývalo nic jiného než se pustit do práce. Prázdné stěny čekaly až je zaplním fotografiemi prodchnutými australskou plážovou atmosférou.😎


Hola, hola, dovolená volá! Pokud vás letní cesty zavedou na sever Moravy, třeba do Beskyd, a budete projíždět Místkem, určitě se stavte na vynikající kávu, kterou vám v KafKafe připraví vždy usměvavá a příjemná paní majitelka, její stejně pozitivně naladěná sestra nebo některá z milých kolegyň.

Proč si nedat také nějakou, zcela jistě zaslouženou, dobrotu!? Jenže kterou ze zdejší nabídky? Pro mě je to vždy těžké rozhodování. Řeknu vám, to mlsání není vůbec žádná legrace!!! 😏


V krásných horkých letních dnech vřele doporučuji zdejší zmrzlinu.

Co se týče zmrzliny, tak mým jasným favoritem je Choco Mint. Ta ale ve zdejší nabídce není. Vlastně naštěstí. Protože kdyby byla, rozhodla bych se klasicky pro ni a tím pádem bych nemohla vyzkoušet a okamžitě propadnout lahodné chuti jiné ledové dobroty. Je známo, že jíme také očima. A je to pravda. Při pohledu do zmrzlinové vitríny mě totiž okamžitě zaujala krásně oranžová rakytníková zmrzlina. Neodolala jsem. Ta chuť! Bomba! Neskutečná dobrota! Neváhejte a vyzkoušejte. Za mě „Zmrzlina No 1“.👍

Pokud by se vám třeba zdálo, že by rakytníková zmrzlina mohla být osvěžením příliš zdravým, tak žádné strachy. Nechybí oblíbená karamelová nebo vanilková, což je klasika, která nikdy nezklame. Ovšem je tady také kávová! A ta chutná moooooc dobře!  V nabídce mají samozřejmě ještě další druhy zmrzlin, jenže k těm jsem se zatím nepromlsala.

Pro mě je hitem léta 2024 rakytníková a kávová!


Myslím, že to byl Milan Lasica, kdo řekl: „Bez kavárny je svět smutnější“. Něco na tom bude.

Užijte si tedy každé setkání s přáteli či s rodinou v kavárně u něčeho dobrého.

V KafKafe můžete posedět jak venku na terásce, tak uvnitř. Do 17.srpna 2024 se zmíněným „výhledem na pláže Austrálie“.


Komentáře