Aussiealbum 22. – Slunce, moře a PLÁŽ



Léto, prázdniny, dovolená, moře, slunce a … PLÁŽ.😎

Austrálie na pláže vůbec není skoupá. Dá se ale vůbec říct, která z nich je tou naprosto nejlepší?

Podle mě je to stejné jako např. s uměním. Někdo má rád umění moderní a jiný zase to klasické. Stejně tak někdo miluje a vyhledává pláž plnou lidí a zábavy a jiný zase malou klidnou a třeba i trochu zastrčenou plážičku.

Proto se nedá jednoznačně říct, která z těch téměř dvanácti tisíc australských pláží je ta „the best“.

Je to hojně propagovaná a také vyhledávaná Bondi Beach v Sydney?



Nebo snad sydneyská Tamarama Beach?

Když ještě zůstanu v Sydney, co taková Maroubra


nebo Manly? Každá z nich rozhodně stojí za návštěvu.


Nebo dáte přednost klidné plážičce na Little Bay?


Další pláž, která stojí za návštěvu, leží na severu Sydney a jmenuje se Palm Beach. Dokonce jde o „pláž - mediální hvězdu“. Je totiž místem natáčení „nekonečného“ seriálu Home and Away.


A z Palm Beach už je to jen kousek do Ettalongu, kde je moc moc moc krásně (viz Adresa: Ettalong, Central Coast, NSW, Australia).


Z pláží, které leží jižně od Sydney, tedy na South Coast, vyberu jednu z těch, které najdete v krásném městě Shellharbour.


Pláž a slunce patří k sobě. Samozřejmě ale ne vždy na pláž dopadají sluneční paprsky. Někdy se objeví mraky.

Takto dramaticky a vlastně i dost chladno bylo jedno léto na výletě na Philip Island. Holt na jihu Austrálie je počasí dost nevyzpytatelné.


Mraky sice slunce mohou zastínit, ale stačí počkat a sluníčko zase vyjde.

Kouzelné pláže má i Tasmania a jedinečný Maria Island. Troufám si říct, že zdejší pláže jsou úchvatné, ostatně jako celý ostrov. 


A co takový Queensland!!! Jedna pláž lepší než druhá. A kde? Jen tak namátkou: Cairns, Gold Coast, Surfers Paradise, nebo třeba městečko Maroochydore, …


Každá z těchto pláží má své kouzlo a nezaměnitelnou atmosféru (více třeba zde Aussiealbum 21. – Pláže NSW).

Pro mnohé je tou „pravou Austrálií“ rudé vnitrozemí (viz Pravá Austrálie). Každý kout této rozlehlé a jedinečné země má to své. Stejně jako je „pravou Austrálií“ vnitrozemí se svou neopakovatelnou a trochu drsnou atmosférou, jsou tou pravou Austrálií i její pobřežní města s nádhernými plážemi a s tím spojeným životním stylem.  



Komentáře