Když oslava, tak už jedině s dobrotou zvanou Baileys Cheesecake



Není cheesecake jako cheesecake. Tento naprosto neodolatelný dort doporučuji pro jakoukoliv příležitost. Nejen oslavu narozenin či Australia Day.



Vyzkoušela jsem. Povedl se. Všem moooooc chutnal.
Nabídla bych, ale už je pryč. Budete se muset pustit do pečení sami.
Tady je návod na přípravu této dobroty:

Baileys Cheesecake

  • 250 g sušenek (použila jsem BeBe sušenky)
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 750 g tvarohu pokojové teploty
  • 100 g (1/2 hrnku) cukru (Baileys je sladký, tak cukru může být i méně)
  • 3 vejce
  • 190 g (3/4 hrnku) zakysané smetany
  • 80 ml (1/3 hrnku) Baileys Irish Cream Liqueur
Baileys poleva
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce Baileys 

Sušenky rozdrtíme. Máslo rozpustíme. Dobře promícháme tak, aby se máslo se sušenkami spojilo. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a dno pokryjeme připravenou hmotou ze sušenek. Necháme cca 30 minut v chladnu.

Troubu předehřejme na 170 °C. Tvaroh promícháme s cukrem. Postupně přidáme vejce, zakysanou smetanu a Baileys. Dobře promícháme a nalejeme do připravené formy. Pečeme přibližně hodinu.

Poté vyjmeme z trouby a necháme asi 15 minut trochu vychladnout.

Mezitím si připravíme „polevu z Baileys". Všechny suroviny (zakysaná smetana, cukr a Baileys) dobře promícháme a touto hmotou pokryjeme povrch dortu. Pečeme ještě asi 15 minut.



Dort necháme vychladnout.



No a potom už jen připravit dobrou kávu a začít mlsat.

Samozřejmě je možné upečený a dobře vychlazený dort před podáváním ještě pokapat Baileys a třeba i posypat kakaem. Ozdobit ovocem. To už je jen na Vaší fantazii a chuti.



Věřím, že si i vaše chuťové pohárky přijdou na své.



Dobrou chuť!

Komentáře